duminică, 15 mai 2011

DUMNEZEU - PIATRA FILOZOFALA - ALCHIMISTUL


Cu totii ne intrebam ce este, unde este, cum este Dumnezeu?Si eu la fel, insa in acesti ani am inteles ca Dumnezeu nu se limiteaza doar la un singur nume, sau o singura forma.El este Absolutul, fiecare particula din Univers, din om, planta sau mineral.El poate fi un duh, o persoana, o forta mistica, o energie inteligenta ce se consuma si renaste la nesfarsit asemeni pasarii Phoenix. Simbolizeaza continuitatea acestei lumi si a Universului dar si echilibrul perfect. Daca Dumnezeu nu ar mai exista , cu siguranta ar fi anihilat si Universul.
Totodata Dimnezeu este Inteligenta Absoluta, Viata Eterna, Puritatea Perfecta. Acestea din urma au fost cautate de secole de catre alchimisti. Viata eterna, perfectiunea, cunoasterea absoluta pot fi obtinute creind Piatra Filozofala.Aceasta este un important simbol al lui Dumnezeu. Ea confera alchimistului virtutile despre care am scris mai sus, facandu-l sa atinga perfectiunea spirituala si trupeasca.Totodata alchimistul devine el insusi un Creator si un Cautator al BINELUI, ADEVARULUI SI FRUMOSULUI.
Un Alchimist, prin puterile care le are poate transforma chiar si destinul unei persoane. Functia mentala, atunci cand este bine controlata si purificata de perturbarile exterioare, poate actiona cu aceeasi eficientaca si cuvintele rostite prin viu grai.
Dupa ce mintea e purificata de gandurile inutile, abia de la acel nivel alchimistul afla si experimenteaza in acelasi timp faptul ca mintea ca forma energetica subtila, are intietate asupra materiei si o supune si controleaza.Asa apar puterile paranormale pentru ca atunci raspunderea e foarte mare.
Alchimia reinfloreste sub inspiratie divina. Opera alchimica se prezinta ca o posibilitate de salvare a omului. Calea alchimica ne da un mijloc de a ne inalta la starea de trezie in care putem deveni stapinii evenimentelor. Alchimia ne da posibilitatea de a ne elibera de boli si de a ne prelungi viata dincolo de ragazul ridicol de scurt ce ne e dat.
Darul pretios al longevitatii fabuloase nu trebuie sa fie irosit.De aceea, elementul fundamental intr-o astfel de situatie este acela al RESPONSABILITATII SI AL NECESITATII DE A ARMONIZA CONTRARIILE, ceea ce implica o intelegere profunda a vietii si a telului principal pe care trebuie sa il aiba alchimistul in existenta sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu