duminică, 21 martie 2010

ALCHIMIE SI TANTRISM

In formele superioare ale ascezei alchimice, o stapanire a energiilor sexuale joaca un rol magic si taumaturgic. Cand e vorba de o cautare solitara, cand de o asceza in doi: formarea cuplurilor alchimiste. De aceea alchimia se poate revela drept o cale tantrica, aceea a unei treceri ultime dincolo de spatiu si timp.
Alchimia nu e altceva decat purificarea fiintei care il va face pe om capabil sa atinga SUPREMA CUNOASTERE.
Adevaratul alchimist Il vede pe Dumnezeu in toate lucrurile, transforma raul din lume in bine si isi ajuta aproapele.
IUBIREA- incepe printr-o sclipire, se substantializeaza cu forta afectiunii si se sintetizeaza in adoratie... a iubi, cat de frumos e sa iubesti! Doar sufletele mari pot si stiu sa iubeasca. Iubirea e tandrete infinita... iubirea e viata ce palpita in fiecare om asa cum palpita in soare.
SEXUALITATE CREATOARE
Cand un barbat si o femeie se unesc sexual, ceva se creaza. O Casatorie Perfecta este unirea a doua fiinte, una ce iubeste mai mult si alta ce iubeste mai bine. Iubirea se alimenteaza cu iubire. In acele clipe de unire sexuala suntem intr-adevar in laboratorium oratorium-ul sfintei alchimii.Doar cu iubire sunt posibile nuntile alchimiei.
Alchimistii spun ca trebuie sa transformam LUNA in SOARE - posibil doar cu FOCUL - acesta se aprinde doar prin unirea amoroasa a Casatoriei Perfecte.
A ne contopi cu noi insine prin fuziunea cu fiinta iubita, in placere, a ne lasa in mod constient invaluiti in beatitudinea iubirii, a patrunde extazul si a ne lasa patrunsi de extaz, aceasta este adevarata alchimie a iubirii, de fapt, stiinta a plenitudinii.
Alchimia interioara e legata de Ritualul Focului, privind focul ca pe un principiu universal, ca pe o forta matematica ce se regaseste in structura de baza a diverselor ”lumi” de la cele mai subtile la cele mai dense. Focul e o forta de coliziune si de sustinere si simbolizeaza de asemenea viata fiecarei structuri, fiinte si entitati. Focul simbolizeaza acea samanta de divinitate sadita in fiecare din noi, e scanteia divina ce arde in noi si la care trebuie sa ajungem si sa o eliberam pentru a ne transforma. Eliberarea focului launtric este primul pas important dar si dificil pe drumul alchimic interior... insa cel mai puternic foc si mai subtil e cel din interiorul fiintei noastre si este eliberat in urma transmutarii energiei sexuale care ne duce spre eliberare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu