luni, 16 aprilie 2012

CREAREA VIETII ARTIFICIALE7




Creatia este un sacrificiu.Nu reusesti sa creezi si sa insufletesti decat transmitand propria-ti viata: sange, lacrimi, materiale reproductive, celule, suflet. Alchimistul reia si perfectioneaza opera naturii si in acelasi timp se recreaza pe sine. Cand creezi viata trebuie sa tii cont de toate legile alchimice si sa fi in perfecta armonie cu universul. Fiecare are in sine o Poarta a Adevarului ce contine cele mai mari secrete din Creatie.Odata accesate aceste informatii te vor aduce la un alt nivel de evolutie spirituala cunoscand adevarul despre alchimie , natura vietii si transmutare.
Alchimia concepe natura ca pe o forta nici buna nici rea in sine. Natura are doua tendinte:
-pasionala- catre multiplicitate si om( Medeea )
-de la multiplicitate catrecentrul spiritual(Sofia).
In opera exterioara a alchimiei, natura e forta motrice a tuturor transmutatiilor, energia potentiala a lucrarilor. In alchimia interioara ea apare ca forta materna ce echilibreaza sufletul de starea lui de existenta brutala, arida si sterila.
AVERTISMENT: ca si metodele tantrice , opera alchimica pune in miscare o forta naturala extraordinara, capabila sa-l distruga pe cel care nu este apt si nici pregatit, dar care poate ridica fiinta inzestrata cu intelepciune la suprematie spirituala.Alchimistul lucreaza la fel ca natura; el desface coagularile imperfecte ale sufletului, readucandu-l la materia sa si cristalizandu-l din nou intr-o forma mai nobila.Dar aceasta nu se poate infaptui in acord cu natura printr-o miscare naturala a sufletului care se trezeste in cursul Operei si face legatura intre uman si cosmic(Poarta Adevarului). Cand uscaciunea Sulfului si recele Mecurului se unesc rezulta rigor completa a sufletului si corpului.Conjunctia exclusiva a caldurii cu umiditatea( expansiunea si disolutia) duce la o volatilizare a fortelor. Echilibrul nu se produce decat cand forta expansiva a sulfului si puterea contractanta a mercurului se compenseaza. Mercurul mai este denumit si MENSTRUUM( sange matricial). El se gaseste in sange, sperma iar intr-un plan mai elevat se afla in inima si respiratie.Unirea Soarelui si a Lunii, regelui si reginei, e una din temele cheie ale alchimiei.Intr-un anume sens este vorba de casatoria intre spirit si suflet.Caldura arderii din athanor e simbol al fortei vitale interioare ce trebuie trezita. Exista 3 focuri: artificial, natural si impotriva naturii. Aceasta corespunde distinctiei dintre contemplarea metodica, vibratia sufletului pe care o provoaca si interventia neasteptata a spiritului , descrisa ca un sulf incombustibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu