luni, 16 aprilie 2012

ALCHIMIE SI CABALA



Cabala sau TRADITIA SECRETA este una din caile ezoterice strans asociate cu alchimia. Exista trei surse ale Cabalei: talmudul, misticismul geonic al evreilor exilati in Babilonia si neoplatonicismul arab. Cabala, ortografiata in sistem spaniol este un exemplu al abilelor jocuri de cuvinte ce abunda in alchimie.
SEMNE CABALISTICE: in afara semnelor pentru elementele de baza - sulf, argint-viu, foc, apa si asa mai departe-, alchimia are si echivalentele lor metafizice: mercur filosofal , sare filosofala si aur filosofal. Mai mult pe langa toate acestea existao intreaga gama de limbaje secrete ce depasesc frontierele alchimic-cabalistice.
POMUL VIETII: este o harta cu zece sfere. In pertea de sus exista trei sfere ce alcatuiesc un triunghi ce simbolizeaza forta - Logos. Sfera treime din logos are denumirea BINAH(intelegere) .Aceasta se mai numeste si SFANTA TREIME - aceste 3 forte au puterea de a crea.
Adevarul, bunatatea, informatia pura este lumina creatoare, forta de a patrunde infinitul cosmic.Inteligenta Originala are puterea si capacitatea de a crea continuu. In baza oricarei forme de materie exista Constiinta. Atomul este in sine un triumvirat ce are energie, materie, constiinta.
Pentru a lucra cu orice energie a constiintei din tine si din afara ta trebuie sa ai trezita constiinta individuala. Focul inteligent este peste tot in jurul nostru si trebuie doar accesat, patruns si distribuit pretutindeni, este forta, energia , inteligenta suprem inradacinata in ADN-ul vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu