luni, 16 aprilie 2012

CREAREA VIETII ARTIFICIALE4


HOMUNCULUSUL SI HIMERA
In legatura cu aceste forme de viata artificiala se gasesc detalii in cartile lui Paracelsus.Insa descrierile sunt destul de rudimentare.Homunculus-ul lui Paracelsus era de obicei realizat din adn-ul unei singure persoane. trebuia tinut inchis ermetic la incubat 40 de zile si hranit cu sange.Pe urma ar fi trebuit tinut in conditii identice cu pantecele unei mame 40 de saptamani.Fiinta rezultata ar fi fost un om in miniatura.Era hranit cu sange deoarece asa cum stim sangele este fluidul vital care transporta aerul apa si hrana la fiecare celula.Cu alte cuvinte sangele este o interfata intre o fiinta vie si mediul in care traieste.
Himerele sunt rezultate in urma unei fuziuni intre adn-ul mai multor animale si adn luat de la om. Experimente cu himere se fac si astazi in strainatate.
HIMERELE
O himera este o combinatie din doua sau mai multe specii intr-un singur trup. Se creaza prin amestecarea  de  celule stem umane cu celule embrionare animale pentru a crea alte specii.
Au fost descoperiti in Marea Britanie 150 de embrioni obtinuti din incrucisarea materialului  genetic uman  cu cel animal.
Exista  mai multe varietati de om -animal:
-HIBRIZII- rezultati din fertilizarea unui ou animal cu sperma umana.
-CIBRIZII- rezultati din implantarea unui nucleu uman intr-o celula animala.


-HIMERELE-rezultate din celule umane mixate cu embrioni animali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu